حمله پهپادی مقاومت اسلامی بحرین به رژیم صهیونیستی مهلت ثبت نام آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی خراسان رضوی تمدید شد+جزئیات میرباقری: تلاش می‌کنیم «سلمان فارسی» را در ۱۴۰۵ به پخش برسانیم آغاز بهره‌برداری از ۲۹۵۰ طرح جهاد سازندگی در خراسان رضوی آمادگی برای ساماندهی ۵۸۰۰ گروه جهادی در خراسان رضوی | دستگاه‌های اجرایی با گروه‌های جهادی متصل می‌شوند ۳۴ هزار شهید و تخریب ۹۵ درصد تأسیسات در دویست‌ونهمین روز جنگ غزه دعوت استاندار خراسان رضوی از گروه‌های جهادی برای مشارکت بیشتر در طرح تحول روستایی جزئیاتی از توافق پیشنهادی آتش‌بس میان جنبش حماس و رژیم صهیونیستی درخواست روسیه برای تحقیق درباره گور‌های دسته‌جمعی غزه غرب به اوکراین برای حمله به روسیه چراغ سبز نشان داد ایران ۷ شخص و ۵ نهاد آمریکایی را تحریم کرد آغاز تبلیغات مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم ​​​​​​​لتونی: اوکراین مجوز غرب برای حمله به خاک روسیه را دریافت کرده است هاآرتص: جوانان اسرائیلی در حال ترک اسرائیل هستند ترور یک فرمانده مقاومت به دست تشکیلات خودگردان + عکس حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) حمله پهپادی مقاومت عراق به بندر ایلات در فلسطین اشغالی (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) رصد تحرکات نظامیان صهیونیست در مرز لبنان توسط حزب الله + فیلم ۳۰۰ تحریم جدید آمریکا علیه نهادهای روسی، چینی و دیگر کشورها به بهانه جنگ اوکراین زلنسکی یکی از مقام‌های سرویس امنیتی اوکراین را برکنار کرد
سرخط خبرها

تحلیلی بر پاسخ دوم ایران به احیای برجام| مرندی: هیچ تغییر ناگهانی در موضع ایران روی نداده؛ آمریکا خواهان «متنی مبهم» است

  • کد خبر: ۱۲۴۰۱۵
  • ۱۲ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۳:۳۷
تحلیلی بر پاسخ دوم ایران به احیای برجام| مرندی: هیچ تغییر ناگهانی در موضع ایران روی نداده؛ آمریکا خواهان «متنی مبهم» است
مشاور گروه مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان در گفتگو با الجزیره تاکید کرد: آمریکا خواهان وجود متن مبهمی درباره توافق است، اما ایران بر ضرورت وجود متنی شفاف با عبارت‌ها و اصطلاحات روشن تاکید می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز، محمد مرندی مشاور گروه مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان بعد از پاسخ دوم ایران به طرح پیشنهادی اتحادیه اروپا برای احیای مذاکرات لغو تحریم‌ها، در گفتگو با شبکه تلویزیونی الجزیره تاکید کرد آمریکا خواهان وجود متن مبهمی درباره توافق است، اما ایران بر ضرورت وجود متنی شفاف با عبارت‌ها و اصطلاحات روشن تاکید می‌کند.

مرندی در پاسخ به سئوال مجری درباره اشاره وی (مرندی) به اینکه پاسخ ایران معقولانه است و اینکه آیا معقولانه بودن کافی است؟ گفت: آنچه برای ایران حائز اهمیت است اینکه توافق احتمالی شامل مسائل مبهم و شکاف‌هایی نشود که ممکن است آمریکا در آینده برای از بین بردن این توافق از آن بهره برداری کند و البته این کار سابقه هم دارد. توافق سال ۲۰۱۵ به طور اساسی از بین رفت، زیرا ایالات متحده در زمان ریاست جمهوری اوباما و ترامپ توانست از شکاف‌های موجود و عبارت‌های مبهم سوء استفاده کند. این بار، اما ایران در تدوین برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و چارچوب بندی آن متوجه است و برای آمریکا بسیار دشوار خواهد بود تا توافق را از بین ببرد. ما تلاش می‌کنیم تا نابود کردن توافق برای آمریکا بدون پراخت بهای آن امکان پذیر نباشد. بنابراین، در واکنش ایران، چیز خاصی وجود ندارد بلکه صرفاً عبارت‌ها و اصطلاحاتی بود که آمریکا خواست مبهم باشد، اما ایران خواسته است تا موضوع روشن شود. اگر آمریکا واقعاً جدی است باید مخالف این امر (ابهام) باشد.

مجری پرسید: آیا باید این‌گونه برداشت کنیم که نقاط مورد اختلاف که مانع از رسیدن به توافق می‌شود، اختلاف درباره عبارت‌هاست؟

مرندی پاسخ داد: اولاً همان طور که ایران بار‌ها بیان کرده است اتهام‌های ساختگی آژانس بین المللی انرژی اتمی علیه ایران سیاسی است و شورای حکام باید آن را حل کند. ما می‌دانیم که مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی قبل از نشست اخیر شورای حکام، به فلسطین اشغالی رفت و با نخست وزیر اسرائیل گفتگو کرد. واضح است که این اقدام او سیاسی بود. کشور‌های غربی بر شورای حکام آژانس تسلط دارند. حرف ایران این است که این اتهام‌های ساختگی باید تمام شود و موضوع پایان یابد. اگر خواهان توافق هستند ما آماده این کار براساس اصول محکمی هستیم. آمریکا نمی‌تواند از یک سو بگوید که خواهان بازگشت به توافق است، اما در عین حال پرونده‌های قدیمی را باز کند. نکته دوم این است که بله، هر ابهامی در این متن و جمله‌های مشخص آن، باید روشن شود، زیرا متن مهمی است و برای مدت زیادی درباره آن گفتگو شده است. ایران نمی‌خواهد آمریکا بعد از دو یا سه ماه بگوید یا بتواند بگوید که ما کار مشخصی را انجام نمی‌دهیم به این علت که مبهم است. در مذاکرات قبلی در سال ۲۰۱۵،  وندی شرمن بعداً گفت آمریکا در مذاکرات موفق شد، زیرا کلمات و عبارت‌ها مهم بود. او این سخن را گفت و ما نیز آن را تایید می‌کنیم.

مجری الجزیره پرسید: ما اکنون منتظر پاسخ دوم ایران هستیم، اما تفاوت پاسخ دوم ایران با پاسخ اول چیست؟

مرندی گفت: فکر نمی‌کنم که تفاوت‌های زیادی وجود داشته باشد. خیر. همان طور که گفتم هیچ گونه تغییر ناگهانی در موضع ایران روی نداده است. آنچه اکنون در گام‌های آخر مانده است، موضع تبیین متن است. ما در اینجا از یک متن حقوقی سخن می‌گوییم. بسیاری از مسائل به میزان شفافیت این متن بستگی دارد. بنابراین، در این باره، آمریکا و کشور‌های اروپایی می‌خواهند متن مبهمی باشد، اما ایران می‌گوید که مخالف آن است. هر چیزی مبهم و نامشخص باید مشخص شود، زیرا سبب نابودی توافق خواهد شد. تا زمانی که مسائل روشن نشود، نمی‌توان گفت که متن برای امضا آماده است.

مجری الجزیره پرسید: در این باره ارزیابی شما از نقش اروپا در نزدیک کردن دیدگاه‌ها و تبیین عبارت‌ها برای دو طرف چیست؟

مرندی گفت: کشور‌های اروپایی مایوس هستند و از مدتی پیش خواهان حصول چنین توافقی هستند. این ایالات متحده است که در امضای توافق تعلل می‌کند.  مسئولان اروپایی همواره به مسئولان ایرانی گفته اند که اگر مسئله به دست آن‌ها بود، توافق از مدت‌ها پیش امضا شده بود. بنابراین، اروپا نیازمند حل شدن بحران انرژی است که با آن مواجه است. نمی‌توانم به اسامی کشور‌های اروپایی اشاره کنم، اما بسیاری از این کشور‌ها به ایران آمده و خواستار ارسال گاز ایران به اروپا از طریق ترکیه شده‌اند؛ بنابراین کشور‌های اروپایی مایوس و خواهان چنین توافقی هستند، اما مشکل بار دیگر آمریکاست. کشور‌های اروپایی به طور علنی در برابر آمریکا نخواهند ایستاد، اما واضح است که می‌خواهند موضوع هر چه سریع‌تر پایان یابد و فیصله پیدا کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->